Petua Menjaga Kulit Muka

Petua menjaga kulit muka – Bila terasa diri sangat letih,jadi malas nak cuci muka ,baik tidur lagi best.Ya itu yang berlaku pada saya.So hasilnya, muka saya penuh jerawat. Hari ini mula termenung sejenak,baik cari tips untuk ceriakan kulit wajah kembali.Maka dengan pantas jemari runcing ini menaik “petua menjaga kulit muka” dan hasilnya macam yang dah pernah amalkan cuma susah nak jadikan habit sebab letih belajar sambil bekerja

wash-face-m

  1. Cuci muka setiap pagi – Sentiasa cuci muka setiap pagi supaya kulit muka sentiasa segar dan bersih.Guna cleanser lagi bagus tapi jauhkan pencuci muka yang scrub tu sebab boleh rosakkan kulit. Di sini saya cadangkan anda gunakan pencuci muka collagen bukan sahaja kulit tegang malahan jerawat hilang dengan pantas. KLIK SINI UNTUK INFO
  2. Guna foundation – Apabila keluar dari rumah sebaiknya korang guna foundation atas pelembab untuk mengelakkan kulit dari terkena sinaran uv yang boleh menyebabkan kulit rosak
  3. Cuci muka sebelum tidur – Oh yang ni memang susah juga nak jadikan habit.Tapi once korang dah cuba,korang akan notice bila bangun pagi muka tak berminyak.
  4. Alatan kosmetik – pergi shopping,kelas mesti pakai bedak dan alatan kosmetik so sila cuci muka anda dari kotoran alatan kosmetik ittu gunakan pencuci yang dikhaskan.

Semoga bermanfaat

Comments are closed.